Luistelukoulu

Apple Tree Ringeten luistelukoulu

Apple Tree Ringeten syksyn ilmaiset kokeilukerrat ovat nyt päättyneet. Lapset ovat viihtyneet ja kokeneet pieniä onnistumisen hetkiä jäällä. Toivottavasti mahdollisimman moni on halukas jatkamaan syyskauden luistelu- ja ringettekouluun ajalle 26.9. – 19.12.2021. Harjoituskertoja on yhteensä 13. Harjoittelemme Lohjan jäähallissa aina sunnuntaisin klo 10-11. Harjoittelemme kahdessa-kolmessa eri ryhmässä; alkeisryhmä, edistyneet ja vanhempien kuntoryhmä. Jokaisella ryhmällä on 1/3 kaukalosta käytössä.

Alkeisryhmä on tarkoitettu 3-8 vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia luistelun perustaidon. Harjoittelu on monipuolista ja lapsilähtöistä sekä sisältää erilaisia leikkejä. Luistelu kehittää lapsen liikunnallisia valmiuksia ja tasapainoa. Onnistumiset tuovat lisäksi iloa ja rohkeuskin kasvaa samalla.

Edistyneiden ryhmä on tarkoitettu 6-12 vuotiaille tytöille ja pojille, joilla on jo kokemusta luistelusta. Harjoittelemme eteen- ja taaksepäin luistelua sekä käännöksiä ja jarrutuksia. Kaikkea, mikä parantaa luistelua ja lisää nopeutta. Luistelun hauskuutta lisäämme harjoittelemalla ringetterenkaan laukomista, syöttelyä ja pelaamalla pienpeliä. 

Aikuisten kuntoryhmä perustetaan, jos vanhempien joukosta löytyy intoa ja luistelutaitoa hauskaan pelaamiseen. Eli samalla kun lapset saavat opetusta luistelussa, vanhemmat voivat pelata ringetteä pienpelinä kaukalon toisessa päässä. Se on paitsi loistavaa kuntoilua, niin todella hauskaa.

Kaikkiin ryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu Suomiport.fi sivustolla. Syyskauden hinta on 70 EUR ja sen lisäksi tulee luistelukoululisenssi, jonka hinta vakuutuksella on 15-20 EUR. Luistelukoululisenssin voit ottaa myös ilman vakuutusta hintaan 5-10 EUR, jos perheesi omat vakuutukset kattavat myös liikunnan. Aikuisille on H2 lisenssi 10 EUR ja jos haluaa vakuutuksen, niin sen hinta on 40 EUR. Lisenssivaihtoehdot (LK1 tai LK2 ja H2) löydät niin ikään Suomisportista ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja lisensseistä Suomen Ringetteliiton sivuilta ringette.fi/ice card info

Jos perheestä osallistuu enemmän kuin yksi, maksaa syyskausi alennettuna vain 50 EUR. Lisäksi jokainen lisenssin lunastanut saa seuralta oman ringetterenkaan. Mailan saat lainaksi luistelukoulun ajaksi, mutta voimme myös tilata omia mailoja, jos kiinnostuneita riittää.

Luistelun oppimisen kannalta on oleellista, että luistimet ovat sopivan kokoiset ja terät ovat terävät. Suosittelemme myös muita suojuksia. Luistimet voi hankkia käytettynä, jolloin ei tule ostettua liian isoja luistimia. Ns. jääkiekkoluistimet sopivat paremmin luisteluharjoitteluun, koska emme harjoittele hyppyjä, mutta myös kaunoluistimilla voi toki osallistua.

Alla olevista videoista näet, kuinka alkeista lähdemme liikkeelle. Jokainen lapsi kehittyy kuitenkin omassa tahdissa ja tasapainon sekä rohkeuden lisääntyessä.

Luistelukoulun ohjaajina toimivat Merja Hedman ( 0442798383, ringette.lohja@gmail.com) sekä Kirsi, Minka ja Sini

Onnistumisen iloa
Taidot kehittyvät leikkien