Luistelukoulu

”Opettelemme luistelemaan lasten ehdoilla ja turvallisesti. Samalla kasvaa myös rohkeus, kun lapsi ylittää itsensä.”

Apple Tree Ringeten luistelukoulu

Tammikuu on parasta mahdollista aikaa aloittaa luistelun harjoittelu. Apple Tree Ringeten luistelu- ja ringettekoulu pidetään Lohjan jäähallissa sunnuntaisin klo 10-11 ajalla 2.1. -10.4.2022. Mukaan ovat tervetulleita niin syyskaudella mukana olleet kuin uudetkin harrastajat. Ryhmiä on kaksi: alkeisryhmä ja peliryhmä.

Alkeisryhmä on tarkoitettu 5-8 vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia luistelun perustaidon. Harjoittelu on monipuolista ja lapsilähtöistä sekä sisältää erilaisia leikkejä. Luistelu kehittää lapsen liikunnallisia valmiuksia ja tasapainoa. Onnistumiset tuovat lisäksi iloa ja rohkeuskin kasvaa samalla.

Taidot kehittyvät leikkien

Peliryhmä on tarkoitettu 6-12 vuotiaille tytöille ja pojille, joilla on jo kokemusta luistelusta. Harjoittelemme eteen- ja taaksepäin luistelua sekä käännöksiä ja jarrutuksia. Kaikkea, mikä parantaa luistelua ja lisää nopeutta. Luistelun hauskuutta lisäämme harjoittelemalla ringetterenkaan laukomista, syöttelyä ja pelaamalla pienpeliä jokaisella harjoituskerralla. 

Harjoituksissa hauskinta on tietysti pelaaminen. Ryhmään otetaan mielellään lisää sporttisia tyttöjä.

Ryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu Suomiport.fi sivustolla. Linkki ilmoittautumiseen on tässä. Kevään 2022 hinta on 70 EUR ja sen lisäksi tulee luistelukoululisenssi, jonka hinta vakuutuksella on 15-20 EUR. Luistelukoululisenssin voit ottaa myös ilman vakuutusta hintaan 5-10 EUR, jos perheesi omat vakuutukset kattavat myös liikunnan. Lisenssivaihtoehdot (LK1 tai LK2 ja H2) löydät niin ikään Suomisportista ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja lisensseistä Suomen Ringetteliiton sivuilta ringette.fi/ice card info

Jos perheestä osallistuu enemmän kuin yksi, maksaa kevätkausi alennettuna vain 50 EUR. Lisäksi jokainen lisenssin lunastanut saa seuralta oman ringetterenkaan. Mailan saat lainaksi luistelukoulun ajaksi, mutta voimme myös tilata omia mailoja, jos kiinnostuneita riittää.

Luistelun oppimisen kannalta on oleellista, että luistimet ovat sopivan kokoiset ja terät ovat terävät. Suosittelemme myös muita suojuksia. Luistimet voi hankkia käytettynä, jolloin ei tule ostettua liian isoja luistimia. Ns. jääkiekkoluistimet sopivat paremmin luisteluharjoitteluun, koska emme harjoittele hyppyjä, mutta myös kaunoluistimilla voi toki osallistua.

Alla olevasta videosta näet, kuinka alkeista lähdemme liikkeelle. Jokainen lapsi kehittyy kuitenkin omassa tahdissa ja tasapainon sekä rohkeuden lisääntyessä.

Luistelukoulun ohjaajina toimivat Merja Hedman ( 0442798383, ringette.lohja@gmail.com) sekä Kirsi ja Minka

Onnistumisen iloa

%d bloggaajaa tykkää tästä: