Luistelukoulu

Luistelun iloa ja taitoa

Luistelukoulun kevätkausi on käynnistynyt ja päättyy 16.4.2023. Jäävuoro on Lohjan jäähallissa sunnuntaisin klo 10-11. Ilmoittautumiset ja tiedustelut ringette.lohja@gmail.com Syksyllä järjestimme myös Halloween teemaiset harjoitukset, joista otteita näkyy alla olevassa videossa. Muutoin olemme harjoitelleet luistelua lasten omilla ehdoilla, leikkien ja antaen heidän itse tutustua liikkumiseen jäällä. Ja koska ringetteseura olemme, niin harjoituksissa on välillä mukana myös mailat ja renkaat, jotka saa lainaksi jäähallilla.

Luistelukouluryhmä sopii hyvin 5-8 vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia luistelun perustaidon. Harjoittelu on monipuolista ja lapsilähtöistä sekä sisältää erilaisia leikkejä. Luistelu kehittää lapsen liikunnallisia valmiuksia ja tasapainoa. Onnistumiset tuovat lisäksi iloa ja rohkeuskin kasvaa samalla. Ryhmä harjoittelee sunnuntaisin klo 10-11 Lohjan jäähallissa. Kevätkauden hinta on 72€/lapsi.

Lapsi tarvitsee myös luistelukoululisenssin, jonka hinta vakuutuksella on 15-20 EUR tai ilman vakuutusta hintaan 5-10 EUR, jos perheesi omat vakuutukset kattavat myös liikunnan. Lisenssivaihtoehdot (LK1 tai LK2 ja H2) löydät Suomisportista. Lisätietoja lisensseistä Suomen Ringetteliiton sivuilta ringette.fi/ice card info

Leikkimielellä ja lapsilähtöisesti

Apple Tree Ringetellä on lasten luistelu- ja ringettekoulu sekä alle 12 vuotiaiden tyttöjen ryhmä, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa.

Apple Tree Ringeten luistelu- ja ringettekoulun perusperiaatteina ovat lapsilähtöisyys ja leikkimielisyys. Harjoittelemme luistelua erilaisten leikkien kautta, niin, että lapsi itse oivaltaa ja oppii liikkumaan jäällä. Mukana harjoittelussa on leikkivälineitä, liikkumista tarinoiden mukaan ja teemapäiviä. Myös ystävän voi kutsua mukaan kaveripäivänä ja jokaisesta kerrasta lapset saavat tarran luistelu- ja ringettekoulupassiin. Aikaisempaa kokemusta luistelusta ei tarvita. Lähdemme liikkeelle aivan alkeista. Jokainen lapsi kehittyy kuitenkin omassa tahdissa ja tasapainon sekä rohkeuden lisääntyessä luistelutaito kehittyy.

Apple Tree Ringeten luistelu- ja ringettekoulu pidetään Lohjan jäähallissa sunnuntaisin klo 10-11 ajalla 8.1.-16.4.2023. Mukaan ovat tervetulleita niin syyskaudella mukana olleet kuin uudetkin harrastajat.

Mukaan tarvitsette omat luistimet (muista teroitus), kypärän ja paksummat talvihanskat tai jääkiekkohanskat. Muu vaatetus voi olla esim. verkkarit tai kevyet ulkohousut ja takki.

Luistelun oppimisen kannalta on oleellista, että luistimet ovat sopivan kokoiset ja terät ovat terävät. Suosittelemme myös muita suojuksia. Luistimet voi hankkia käytettynä, jolloin ei tule ostettua liian isoja luistimia. Ns. jääkiekkoluistimet sopivat paremmin luisteluharjoitteluun, koska emme harjoittele hyppyjä, mutta myös kaunoluistimilla voi toki osallistua.

Luistelukoulun ohjaajina toimivat Merja Hedman ( 0442798383, ringette.lohja@gmail.com) ja Tiina Miininen

Ryhmämme viisi innokasta 4-6 vuotiasta osallistui lokakuussa myös Ringetteliiton järjestämiin PeliBailuihin Kisakallion Urheiluopistolla. Jännää, mutta niin hauskaa meille kaikille.

”Opettelemme luistelemaan lasten ehdoilla ja turvallisesti. Samalla kasvaa myös rohkeus, kun lapsi ylittää itsensä.”

Alkuun voi tarvita vähän tukea

%d bloggaajaa tykkää tästä: