Luistelukoulu

Leikkimielellä ja lapsilähtöisesti

Apple Tree Ringeten luistelu- ja ringettekoulun perusperiaatteina ovat lapsilähtöisyys ja leikkimielisyys. Harjoittelemme luistelua erilaisten leikkien kautta, niin, että lapsi itse oivaltaa ja oppii liikkumaan jäällä. Mukana harjoittelussa on leikkivälineitä, liikkumista tarinoiden mukaan ja teemapäiviä. Myös ystävän voi kutsua mukaan kaveripäivänä ja jokaisesta kerrasta lapset saavat tarran luistelu- ja ringettekoulupassiin.

Apple Tree Ringeten luistelu- ja ringettekoulu pidetään Lohjan jäähallissa sunnuntaisin klo 10-11 ajalla 21.8. – 18.12.2022. Mukaan ovat tervetulleita niin kevätkaudella mukana olleet kuin uudetkin harrastajat. Ryhmiä on kaksi: luistelukouluryhmä ja Pikku-G.

Luistelukouluryhmä on tarkoitettu 5-8 vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia luistelun perustaidon. Harjoittelu on monipuolista ja lapsilähtöistä sekä sisältää erilaisia leikkejä. Luistelu kehittää lapsen liikunnallisia valmiuksia ja tasapainoa. Onnistumiset tuovat lisäksi iloa ja rohkeuskin kasvaa samalla. Ryhmä harjoittelee sunnuntaisin klo 10-11 Lohjan jäähallissa. Syyskauden hinta on 90€/lapsi ja ilmoittautuminen on www.suomisport.fi palvelussa.

Pikku-G ryhmä on tarkoitettu alle 8 vuotiaille tytöille ja pojille, joilla on jo kokemusta luistelusta. Harjoittelemme eteen- ja taaksepäin luistelua sekä käännöksiä ja jarrutuksia. Kaikkea, mikä parantaa luistelua ja lisää nopeutta. Luistelun hauskuutta lisäämme harjoittelemalla ringetterenkaan laukomista, syöttelyä ja pelaamalla pienpeliä. Ryhmä osallistuu kauden päätösturnaukseen keväällä 2023. Ryhmä harjoittelee torstaisin klo 17.45-18.45 ja sunnuntaisin klo 10-11 Lohjan jäähallissa. Syyskauden hinta on 130€/lapsi ja ilmoittautuminen tapahtuu www.suomisport.fi palvelussa.

Lapsi tarvitsee myös luistelukoululisenssin, jonka hinta vakuutuksella on 15-20 EUR tai ilman vakuutusta hintaan 5-10 EUR, jos perheesi omat vakuutukset kattavat myös liikunnan. Lisenssivaihtoehdot (LK1 tai LK2 ja H2) löydät niin ikään Suomisportista ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja lisensseistä Suomen Ringetteliiton sivuilta ringette.fi/ice card info

Taidot kehittyvät leikkien

”Opettelemme luistelemaan lasten ehdoilla ja turvallisesti. Samalla kasvaa myös rohkeus, kun lapsi ylittää itsensä.”

Alkuun voi tarvita vähän tukea
Joukkueen harjoituksissa hauskinta on tietysti pelaaminen. Ryhmään otetaan mielellään lisää sporttisia tyttöjä.

Luistelun oppimisen kannalta on oleellista, että luistimet ovat sopivan kokoiset ja terät ovat terävät. Suosittelemme myös muita suojuksia. Luistimet voi hankkia käytettynä, jolloin ei tule ostettua liian isoja luistimia. Ns. jääkiekkoluistimet sopivat paremmin luisteluharjoitteluun, koska emme harjoittele hyppyjä, mutta myös kaunoluistimilla voi toki osallistua.

Alla olevasta videosta näet, kuinka alkeista lähdemme liikkeelle. Jokainen lapsi kehittyy kuitenkin omassa tahdissa ja tasapainon sekä rohkeuden lisääntyessä.

Luistelukoulun ohjaajina toimivat Merja Hedman ( 0442798383, ringette.lohja@gmail.com) Tiina, Miia, Minka ja Kirsi.

Onnistumisen iloa

%d bloggaajaa tykkää tästä: