Uutiset

Avoin kokeilukerta 29.1. klo 10-11

Valtakunnallinen Ringetteviikko on parhaillaan menossa ja mekin olemme seurana mukana. Sunnuntaina 29.1. klo 10-11 meillä on avoimet ovet alle 8 vuotiaille tytöille ja 9-12 vuotiaille tytöille. Meillä pelaaminen on leikkimielistä ja hauskaa niin harjoituksissa kuin ystävyyspeleissäkin. Molemmat ryhmät osallistuvat Kisakallion PeliBailuihin 18.2. ja 18.3, joissa pelaamme Etelä-Suomen muita tyttöjoukkueita vastaan pienpelejä 3 vs. 3. Näihin peleihin saavat osallistua kaikki seuran pelaajat iästä ja taitotasosta riippumatta.

Tule kokeilemaan onko tää sun juttu

Nyt on loistava tilaisuus tulla kokeilemaan ringetteä Lohjan jäähalliin torstaisin klo 17.45 -18.45 ja sunnuntaisin klo 10 – 11. Joukkueeseemme kuuluu yhdeksän innokasta vuonna 2012-2014 syntynyttä tyttöä, mutta mukaan mahtuu vielä. Pelikokemusta et tarvitse, mutta tottumus hokkareilla luistelemiseen auttaa hyvin alkuun. Ringeten hauskuus on mahtava yhteispeli sekä renkaan helppo hallinta. Tällä kaudella pelaamme ystävyysotteluita ja osallistumme Kisakalliossa järjestettäviin PeliBailuihin kevään 2023 aikana. Ota yhteyttä Merja Hedman 0442798383 tai ringette.lohja@gmail.com

Kaikki artikkelin kuvat Timo Kupiainen

Luistelukoulun ilmoittautuminen avattu

Luistelukoulun syyskauden ilmoittautuminen on nyt avattu Suomisport.fi palveluun ja pääsemme aloittamaan pienempien kanssa sunnuntaina 21.8. klo 10.

Tule mukaan Apple Tree Ringette ry:n luistelu- ja ringettekouluun ajalle 21.8.-18.12.2022. Harjoituskertoja on yhteensä 16-18 (jos turnauksia). Harjoittelemme Lohjan jäähallissa aina sunnuntaisin klo 10-11. Harjoittelemme kahdessa-kolmessa eri ryhmässä; luistelukoulu, Pikku-G ja F/E-joukkue. F/E-joukkue ja Pikku-G harjoittelevat myös torstaisin klo 17.45 – 18.45.

Luistelukouluryhmä on tarkoitettu 3-8 vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia luistelun perustaidon. Harjoittelu on monipuolista ja lapsilähtöistä sekä sisältää paljon luisteluleikkejä ja teemoja satumaailmasta. Luistelu kehittää lapsen liikunnallisia valmiuksia ja tasapainoa. Onnistumiset tuovat lisäksi iloa ja rohkeuskin kasvaa samalla. Kauden aikana on myös teemapäiviä (Halloween ja joulu) sekä kaveripäivä.

Pikku-G on tarkoitettu alle 8 vuotiaille tytöille ja pojille, joilla on jo kokemusta luistelusta. Harjoittelemme eteen- ja taaksepäin luistelua sekä käännöksiä ja jarrutuksia. Kaikkea, mikä parantaa luistelua ja lisää nopeutta. Luistelun hauskuutta lisäämme harjoittelemalla ringetterenkaan laukomista, syöttelyä ja pelaamalla pienpeliä. 

Tyttöjen F/E-joukkue harjoittelee ringetteä ja osallistuu turnauksiin sekä pelaa ystävyysotteluita

Luistelukoulu- ja Pikku-G ryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu Suomiport.fi sivustolla. Syyskauden hinta on 90 – 130 EUR ja sen lisäksi luistelukoululisenssi. Luistelukoululisenssin voit ottaa joko vakuutuksella tai ilman vakuutusta, jos perheesi omat vakuutukset kattavat myös liikunnan. Lisenssivaihtoehdot (LK1 tai LK2) löydät niin ikään Suomisportista ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja lisensseistä Suomen Ringetteliiton sivuilta ringette.fi/ice card info

Ohjaajina toimivat Merja, Minka, Miia ja Tiina. Lisäksi toivomme vanhemmista ns. apuohjaajia. Mailan saa lainaksi luistelukoulun ajaksi, mutta voimme myös tilata omia mailoja ryhmätilauksena.

Luistelun oppimisen kannalta on oleellista, että luistimet ovat sopivan kokoiset ja terät ovat terävät. Suosittelemme luistimien hankkimista käytettynä, jolloin ei tule ostettua liian isoja luistimia. Ns. jääkiekkoluistimet sopivat paremmin luisteluharjoitteluun, koska emme harjoittele hyppyjä, mutta myös kaunoluistimilla voi toki osallistua.

Liikunnallisin terveisin ja tervetuloa mukaan. Lisätietoja Merja Hedman 0442798383 tai ringette.lohja@gmail.com

Jää kutsuu kahdesti viikossa

Apple Tree Ringeten joukkue koostuu 2010-2013 syntyneistä tytöistä, jotka ovat harrastaneet lajia edellisestä kaudesta lähtien. Emme osallistu Etelä-Suomen aluesarjaan, mutta pelaamme kauden aikana harjoituspelejä ja turnauksia. Mukaan voi tulla hyvin matalalla kynnyksellä; hieman luistelutaitoa ja halu oppia lisää sekä kiinnostus pelaamiseen riittää.

Edellisellä kaudella meillä oli vain yksi jäävuoro viikossa, mutta nyt pääsemme harjoittelemaan torstaisin klo 17.45 – 18.45 sekä sunnuntaisin klo 10 – 11. Jäällä on samaan aikaan seuran ringette- ja luistelukoulu, joka harjoittelee toisessa päädyssä. Harjoittelemme tietysti luistelua sekä ringeten lajitaitoja, mutta myös pelaamme pienpeliä jokaisessa harjoituksessa, sillä sehän on juuri hauskinta. Lisää kuvia ja tietoa joukkueen sivulta.

Minileirillä hauska ohjelma

Apple Tree Ringette järjestää yhden päivän Minileirin la 2.7.2022 klo 10 – 18. Aloitamme päivän ringetteharjoituksilla Kisakallion Urheiluopiston jäähallissa klo 10 – 11 ja lounaan jälkeen siirrymme Hiidenveden rannalle, jossa päivä jatkuu viestien, kisailujen, keppihevostelun, suppailun, uimisen ja saunomisen merkeissä. Ohjelmassa on siis kaikkea mahdollista, kesäistä hauskaa. Leiri on tarkoitettu lohjalaisille lapsille, jotka tulevalla kaudella tulevat luistelu- ja ringettekouluun tai peliryhmään (8-12 v.) Tule mukaan. Leirin hinta on 30€/lapsi. Ilmoittautumiset 19.6. mennessä ringette.lohja(at)gmail.com.

Mitalit jaetaan Kisakalliossa 7.5.

Tervetuloa luistelu- ja ringettekoulun mitalien jakotilaisuuteen Kisakallion Urheiluopistolle la 7.5. klo 14.30. Lapsille tarjolla mitalien lisäksi pientä tarjoilua ja koko perheelle mahdollisuus katsoa Naisten Ringettemaajoukkueen harjoitusottelua. Ole ystävällinen ja ilmoittaudu to 5.5. mennessä, jotta voimme varata tarjoilun. Hauskaa Vappua ja tapaamisiin jäähallin edessä.

MM-liput myyntiin

Syksyn ringeten MM-kotikisojen liput ovat myynnissä. Ottelut pelataan Metro Areenalla ja Tapiolan harjoitusjäähallissa Espoossa. Järjestämällä suurimman suomalaisen ringettetapahtuman kautta aikain ja myymällä MM-hallin täyteen luomme yhteisöllemme sellaisen ringette-elämyksen, jota ei ole koskaan aikaisemmin nähty!

Nyt on aika näyttää suomalaiselle urheilukansalle ringeten voima! MM-kotikisat ovat meidän näytön paikkamme, ja tästä tapahtumasta puhutaan pitkään ja tullaan muistelemaan vielä vuosikymmenienkin päästä. MM-katsomoiden täyttäminen ja hallin loppuun myyminen koko viikonlopuksi on meidän yhteinen juttu. MM-kisojen viralliset nettisivut ovat julkaistu. Tutustu turnauksen otteluohjelmaan ja formaattiin www.wrc2022.fi

Varmista paikkasi ajoissa ja nauti maailman parhaasta ringetestä
Kaikki MM-turnauksen liput ja lippupaketit ovat myynnissä Ticketmasterin nettisivuilla www.ticketmaster.fi. Arkena pelattaviin otteluihin myydään vain ottelulippuja. Viikonlopun otteluihin myydään puolestaan päivälippuja, joilla katsoja pääsee katsomaan molempia kyseisen päivän otteluita. Lisäksi myynnissä on Championship Weekend -viikonloppupaketti, joka sisältää pääsyn kaikkiin lauantain ja sunnuntain otteluihin!
Liput jokaiseen otteluun tulee ostaa erikseen, ellei osta viikonloppupakettia. Huomaathan, ettäostaessasi Championship Weekend -lippupaketin Ticketmaster valitsee automaattisesti saatavillaolevista paikoista parhaat paikat, jotka ovat samat molempien päivien otteluissa. Mikäli haluat itse valita paikat lauantain ja sunnuntain otteluihin, tulee liput ostaa erikseen.

Osta lippu naisten 1. MM-finaaliin ja ohjaa myyntituotto seurallesi


Tiesithän, että seuramme myy lippuja perjantaina 4.11.2022 pelattavaan naisten ensimmäiseen MM-finaaliotteluun, joka alkaa klo 18:10 Espoon Metro Areenalla. Kun ostat lipun tähän otteluun, voit ohjata myyntituoton seurallemme Apple Tree Ringetelle.
Seurakampanjalippujen osto-ohjeet:

 1. Siirry Ticketmasterin nettisivuille ostamaan liput pe 4.11.2022 pelattavaan naisten ensimmäiseen MM-finaaliotteluun, linkki: https://www.ticketmaster.fi/event/309261
 2. Valitse haluamasi paikat
 3. Seuraavassa vaiheessa näytöllesi ilmestyy alasvetovalikko, valitse seuraksi Apple Tree Ringette. Valitsemalla alasvetovalikosta oman seuran, ostamiesi lippujen myyntituotto tuloutetaan täysimääräisesti meille.
 4. Siirry maksuvaiheeseen
  Suuresta kysynnästä johtuen suosittelemme, että ostat heti perään liput koko viikonlopun ja viikon

Varmista paikkasi ajoissa, nauti maailman parhaasta ringetestä ja koe unohtumattomia hetkiä hyvässä seurassa!
Lisätietoa:
Ira Merivaara
MM-kisaorganisaation pääsihteeri, +358505282505, wrc22@ringette.fi

Ensimmäinen turnaus hieno kokemus

Yhdeksän innokasta lasta, neljä tasaväkistä ottelua ja kaiken kaikkiaan hieno kokemus, kun joukkueemme osallistui seuran historian ensimmäiseen turnaukseen. Järvenpäähän oli sunnuntaina 24.4.2022 kokoontunut kaikkiaan 15 ringettekoulu- ja G-joukkuetta. Me pääsimme poikkeuksellisesti mukaan, vaikka olimme selvästi yli-ikäisiä. Ensimmäiset pelit tietysti jännittivät ja kaikki oli uutta pukukoppikäyttäytymisestä sääntöihin ja peliin liittyviin seremonioihin. Ensimmäisessä pelissä olimme kaikki aikalailla jännittyneitä, mutta seuraavan osasimme ottaa jo rennommin ja viimeinen peli Espoota vastaan oli jo yhtä hurmosta. Kiitos turnausjärjestäjä Järvenpään Haukat sekä vastustajamme Lahti Ringette, Helsinki Ringette, Ringette Walapais ja Espoon Kiekkoseura. Ensi kaudella toivottavasti pelataan taas.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on img_4709.jpeg
Pääsimme yhteiseen kuvaan Naisten Ringettemaajoukkueen pelaajien kanssa ja odotamme innolla MM-kotikisoja Espoossa.

Viimeisen pelin jälkeen tuntui, että turnaus loppui liian aikaisin, niin hauskaa pelaaminen oli.

Viimeisen pelin jälkeen tuntui, että turnaus loppui liian aikaisin, niin hauskaa pelaaminen oli.

Anna ja Elsa teema innosti tyttöjä

Sunnuntaina 20.2. päättyvä Anna ja Elsa teemalla toteutettu kolmen kerran luistelukurssi Lohjan jäähallissa on saanut innostuneen vastaanoton. Kaikkiaan noin 40 tyttöä liikkui jäällä leikkien ja samalla kehittäen tasapainoa luistimilla. Monelle luistelu jäähallissa oli ihan ensimmäinen kerta ja ringettemailakin taisi olla uusi tuttavuus lähes kaikille. Ohjaajina toimivat Kiekko-Espoo Ringeten nuoret Annen ja Iran johdolla. Lämmin kiitos kaikesta avusta ja opeista, joita teiltä saimme. Kurssin ideana oli laittaa lapset liikkeelle leikin varjolla, jolloin he tutustuvat jäähän ja samalla omaehtoisesti löytävät tasapainon ja luistelu lähtee kehittymään ihan luonnostaan. Apple Tree Ringeten luistelukoulun kausi jatkuu vielä 10.4. asti. Innokkaimmat voivat ilmoittautua mukaan vielä loppukaudeksi hintaan 29 EUR. Ilmoittautumiset sähköpostilla ringette.lohja@gmail.com

Lapset kuuntelivat tarkkaan

… ja sitten liikkeelle

Leikkien luistelu kehittyy kuin huomaamatta

Parasta on luistelu ja etenkin pelaaminen

Luistelutaitoa voi kehittää niin monella tavalla. Pienimpien lasten kassa on hyvä lähteä liikkeelle erilaisten leikkien avulla. Taito ja tasapaino sekä rohkeus kasvavat siinä aivan huomaamatta ja hyvä luisteluasento kehittyy nopeasti. Leikit on hyvä pitää aika lyhyinä ja vaihtelevina, koska lapset väsyvät nopeasti.

Vähän vanhempien tai jo enemmän luistelleiden kanssa voidaan jo tehdä systemaattisempia harjoituksia ja monipuolistaa luistelutaitoa sekä tehdä useampia toistoja. Parasta tuntuu kuitenkin olevan se, kun pääsee pelaamaan ja taistelemaan muita vastaan. Voi sitä riemua, kun saa onnistuneen syötön tai maalin vaikka vain pelaillaan harjoituksissa. Ringette tarjoaa jo hyvin alkuvaiheessa paljon onnistumisen elämyksiä ja taitoja voi sitten parantaa ihan loputtomasti.

Pistä peli pystyyn la 22.1.

Lauantaina 22.1. on mitä hienoin talvipäivä luvassa koko perheen talviliikunnalle. Yhteistyössä Lohjan Liikuntakeskuksen kanssa järjestämme Rantapuiston kentällä mahdollisuuden pelailla tai kokeilla ringetteä. Ohjaaja paikalla klo 12 – 14. Tervetuloa niin perheen pienimmät kuin aikuisetkin. Lisätietoja kevään kursseista http://www.appletreeringette.fi tai ringette.lohja@gmail.com

Elsa ja Anna luistelukurssi tulee helmikuussa

Järjestämme tytöille matalankynnyksen mahdollisuuden tulla mukaan luistelemaan satumaisella jääprinsessojen teemalla kanssamme. Samalla lapsi pääsee ohjatussa turvallisessa ympäristössä tutustumaan jäähän ja luisteluun.

Elsa ja Anna luistelu- ja ringettekurssilla lapsi pääsee harjoittelemaan luistelua taikamaailmassa seikkaillen. Kurssilla totutellaan luistimiin sekä luistelun ja lajin alkeisiin hauskojen leikkien merkeissä. 

Loistava tilaisuus myös perheen eri ikäisille siskoksille harrastaa samaan aikaan! Mukaan tarvitsette vain luistimet, kypärän ja paksummat talvihanskat sekä ulkohousut.

Kurssi järjestetään helmikuussa Lohjan jäähallissa seuraavasti: 6.2, 13.2 ja 20.2 klo 10-11. Paikkoja on rajoitetusti. Huomaathan, että lapsen ei tarvitse etukäteen osata luistella – harjoittelemme yhdessä. Koronarajoitusten niin salliessa vanhemmat ovat tervetulleita mukaan jäälle, erityisesti, jos lapsi tarvitsee alkuun vielä tukea.

HUOM! Haluamme painottaa, että Apple Tree Ringette noudattaa koronaan liittyviä rajoituksia ja suosituksia. Tulemme ilmoittautumisen jälkeen lähettämään teille vielä lisäinfon sekä ajankohtaiset koronaohjeistukset. 

Osallistujia ei ole vakuutettu seuran puolesta eli osallistujat vastaavat itse vakuutusturvastaan.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla: ringette.lohja@gmail.com

Tyttöjen maksuton hokkarikurssi

Luistelu hokkareille on monen tytön mielestä tosi hauskaa ja olisi kiva kehittyä edelleen. Tule maksuttomalle hokkarikurssille hakemaan lisää taitoa ja nopeutta luisteluun. Harjoittelemme pysähdyksiä, käännöksiä, sirklaamista ja takaperinluistelua. Lisähauskuutta harjoitteluun saamme kokeilemalla ringeten alkeita. Maksuton kolmen kerran kurssi järjestetään Lohjan jäähallissa sunnuntaina 2.1, 9.1, ja 16.1. klo 10-11. Kurssin jälkeen halukkailla on mahdollisuus tulla mukaan alkeis- tai peliryhmään.

Tule rohkeasti mukaan, erillistä ilmoittautumista ei tarvita. Mukaan voivat tulla kaiken ikäiset tytöt.

Haluatko kokeilla ringetteä?

Mailat ja renkaat ovat vapaasti lainattavissa Lohjan jäähallilla, kaukalon päädyssä. Niitä voivat lainata niin koululuokat, päiväkotiryhmät kuin kuka tahansa. Pienimmille maila voi jopa tuoda kaivattua turvaa jäällä ja antaa lisää intoa luistelun opetteluun. Rengasta on helppo kuljettaa ja kiva syöttää kaverille. Ja jos porukka innostuu, niin aina voi laittaa pelin pystyyn. 

Matalan kynnyksen liikunta on ajankohtaista kautta Suomen. Myös meidän seuramme haluaa olla mahdollistamassa lohjalaisten lasten ja perheiden liikkumista. Pidetään siis välineistä hyvää huolta ja palautetaan ne takaisin käytön jälkeen, kiitos.

Anna lapsellesi hyvä luistelutaito – ilmoittautuminen käynnissä

 • Kevätkausi alkaa 2.1.2022 ja päättyy 10.4.2022
 • Harjoitusvuoro on Lohjan jäähallissa sunnuntaisin klo 10-11.
 • Vaihtoehtoina alkeisryhmä ja peliryhmä
 • Ilmoittautuminen tapahtuu Suomisportin kautta rekisteröitymällä. Ilmoittaudu tästä
 • Varusteiksi tarvitset luistimet (teroitetut), kypärän (mielellään ristikko), hanskat ja suosittelemme myös kaulasuojaa
 • Teippaa lapsen nimi kypärään, näin ohjaajien on helpompi jutella lapsen kanssa
 • Mailan saa lainaksi jäähallilla
 • Kysy lisätietoja ringette.lohja@gmail.com

Luistelukurssin alkeisryhmä on tarkoitettu kaikille 5-8 vuotiaille tytöille ja pojille, jotka haluavat oppia luistelemaan. Harjoittelemme luistelun perustaitoja ja ringeten alkeita hauskalla tavalla. Luistelu on monipuolista ja tasapainoa kehittävää liikuntaa lapsille, joka antaa hyviä taitoja kaikenlaiseen harrastamiseen. Alla olevasta videosta näet, kuinka huikeasti lapset kehittyivät luistelussa talven aikana.

Peliryhmä on tarkoitettu 6-12 vuotiaille lapsille, jotka jo kokevat hallitsevansa jäällä liikkumisen ja haluavat enemmän pelinomaista harjoittelua. Tämä ryhmä harjoittelee etuperin- ja takaperin luistelua, käännöksiä, pysähdyksiä ja sirklausta. Ringetessä harjoittelemme kuljettamista, laukauksia, syöttäjä ja jokaisella kerralla pelaamme pienpeliä.

Alkeisryhmässä voimme käyttää apuna pieniä maaleja tai luistelutukia.

Alla olevassa videossa näet Apple Tree Ringeten ensimmäisen kauden lapset tositoimissa jäällä.

”On uskallettava kaatua turvallisesti, jotta luistelutaito lähtee kehittymään.”

Syyskauden luistelu- ja ringettekoulu

Luistelu on monipuolinen liikuntamuoto lapselle. Tule mukaan Apple Tree Ringette ry:n luistelu- ja ringettekouluun ajalle 26.9. – 19.12.2021. Harjoituskertoja on yhteensä 13. Harjoittelemme Lohjan jäähallissa aina sunnuntaisin klo 10-11. Harjoittelemme kahdessa-kolmessa eri ryhmässä; alkeisryhmä, edistyneet ja vanhempien kuntoryhmä.

Alkeisryhmä on tarkoitettu 3-8 vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia luistelun perustaidon. Harjoittelu on monipuolista ja lapsilähtöistä. Luistelu kehittää lapsen liikunnallisia valmiuksia ja tasapainoa. Onnistumiset tuovat lisäksi iloa ja rohkeuskin kasvaa samalla.

Ilmoittautuminen tapahtuu Suomiport.fi sivustolla. Syyskauden hinta on 70 EUR ja ilmoittautumaan pääset tästä.

Edistyneiden ryhmä on tarkoitettu 6-12 vuotiaille tytöille ja pojille, joilla on jo kokemusta luistelusta. Harjoittelemme eteen- ja taaksepäin luistelua sekä käännöksiä ja jarrutuksia. Kaikkea, mikä parantaa luistelua ja lisää nopeutta. Luistelun hauskuutta lisäämme harjoittelemalla ringetterenkaan laukomista, syöttelyä ja pelaamalla pienpeliä.

Ilmoittautuminen tapahtuu Suomisport.fi sivustolla. Syyskauden hinta on 70 EUR ja ilmoittautumaan pääset tästä.

Aikuisten kuntoryhmä perustetaan, jos vanhempien joukosta löytyy intoa ja luistelutaitoa hauskaan pelaamiseen. Ilmoittautumaan pääset tästä.

Kaikilta luistelu- ja ringettekoululaisilta edellytetään myös lisenssin hankkimista. Lisätietoja lisenssivaihtoehdoista saat Suomen Ringetteliiton sivuilta www.ringette.fi ja sieltä kohta Ice Card.

Tule mukaan:

Hanki Suomen Ringetteliiton luistelukoululisenssi osoitteesta Suomisport.fi. Luistelukoululisenssin voit ottaa joko vakuutuksella tai ilman vakuutusta, jos perheesi omat vakuutukset kattavat myös liikunnan.

Saat mailan ja renkaan lainaksi luistelukoulun ajaksi.

Seuramme erikoisuus on se, että samalla kun lapset saavat opetusta luistelussa, vanhemmat voivat pelata ringetteä pienpelinä kaukalon toisessa päässä. Se on paitsi loistavaa kuntoilua, niin todella hauskaa.

Jokaisella ryhmällä on 1/3 kaukalosta käytössä.

Luistelun oppimisen kannalta on oleellista, että luistimet ovat sopivan kokoiset ja terät ovat terävät. Suosittelemme luistimien hankkimista käytettynä, jolloin ei tule ostettua liian isoja luistimia. Ns. jääkiekkoluistimet sopivat paremmin luisteluharjoitteluun, koska emme harjoittele hyppyjä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: